Artikel av specialnest.se

Thea, 17: “När jag fick Wira kunde jag plötsligt sova en hel natt”

PREMIUM  Samspelet med djur kan dämpa stressen och främja den sociala utvecklingen för barn och ungdomar med autism. Det visar en forskningsstudie utförd av psykologen Kristina Byström vid Sveriges Lantbruksuniversitet. För 17-åriga Thea Jönsson, som har autism och adhd, är detta en självklarhet. Livet förändrades när hon fick hunden Wira.

– Det kändes overkligt och väldigt skönt att få en hund som jag hade längtat så länge efter. Jag hade sömnproblem och var vaken hela nätterna och kunde bli fruktansvärt arg för att jag var så utmattad. Men när jag fick Wira kunde jag plötsligt sova en hel natt som jag aldrig hade gjort förut, säger Thea Jönsson. Thea Jönsson är 17 år och bor i Ödåkra utanför Helsingborg. Hon går handelsprogrammet på Filbornaskolans gymnasiesärskola och trivs med livet – men så har

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Tell us about your thoughtsWrite message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Context Menu is disabled by theme settings.